Den här bakade cheesecaken med saffran är verkligen oslagbart god!! Perfekt smak av saffran och med den frasiga pepparkaksbotten så är den omöjlig att motstå! Bakad cheesecake är min favorit, det blir lite mer smak och en underbar konsistens! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bakad cheesecake, 10 bitar Pajskal: 150 g pepparkakor 50 g smör Fyllning: 0,5 g saffran 1 tsk vatten 400 g färskost 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4 st ägg 0,75 dl vetemjöl 1 dl vispgrädde Till servering: Vispgrädde frukt eller bär Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder pepparkakorna i en matberedare och blanda med det smälta smöret. 2. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en springform på 24 cm i diameter. 3. Blanda saffran och vatten i en stor bunke och rör tills det är riktigt gult. 4. Rör i färskost, socker och vaniljsocker i bunken, tillsätt äggen ett i taget under omrörning. 5. Vispa ner mjöl och vispgrädde 6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme. 7. Servera med vispgrädde, färska bär eller frukt. Gillar du denna så gillar du säkerligen min enkla cheesecake i glas med saffran. Recept: Cheesecake i glas Att baka med saffran är så himla gott, jag har samlat massor av recept här: Baka med saffran