Underbara cheesecakerutor med extra allt! Oreobotten med krämig cheesecake med vit choklad och så hallonswirl på det. Som ett riktigt kalas i munnen! Receptet är inspirerat av Sallys baking addiction, men jag har ändrat lite så att måtten passar bättre till deciliter och storlekar vi har på förpackningar. Smaken var verkligen högt över förväntan och den där lilla sältan gjorde verkligen att det blev galet gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Cheesecakerutor med hallon, 16 bitar Hallonsås: 200 g frysta hallon 2 msk strösocker 2 tsk vatten 1 tsk majsstärkelse Oreobotten: 75 g smör 20 Oreokakor (1,5 paket) Fyllning: 150 g vit choklad 400 g färskost 0,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 msk vetemjöl 1 tsk citronjuice 1 krm salt 2 ägg Gör så här: 1. Blanda hallon och socker i en kastrull. Låt koka upp. Blanda majsstärkelse med vatten och blanda ner i hallonen under omrörning, låt sjuda två minuter. 2. Sila av kärnorna och låt såsen svalna helt. 3. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20x20 cm med bakplåtspapper. 4. Smält smöret till botten. Mixa oreokakorna till ett fint pulver och blanda med det smälta smöret. 5. Fördela oreomixen i formen och tryck till jämnt över hela botten. Baka mitt i ugnen 8 minuter. 6. Smält den vita chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad, låt svalna något. 7. Vispa färskost, socker och vaniljsocker fluffigt. 8. Blanda i vetemjöl, citronjuice och salt. Vispa ner ett ägg i taget. 9. Avsluta med att vispa ner den smälta vita chokladen. Vispa samtidigt som du tillsätter den så att du inte får klumpar. 10. Fördela hälften av cheesecakesmeten i formen, det är ok om den är lite varm fortfarande. 11. Droppa ner hälften av hallonsåsen på cheesecakesmeten, lägg sista lagret cheesecake. 12. Droppa resten av hallonsåsen över toppen och dra med en kniv eller tandpetare så att du får ett swirlmönster. 13. Baka mitt i ugnen i cirka 35 minuter tills kakan stannat när du skakar på den lite lätt. 14. Låt svalna och stå i kylen minst tre timmar innan du skär upp rutor. Vill du ha massor av recept på cheesecake så hittar du alla mina recept här: Cheesecake