Jag bakar ofta biskvier, bara för att det är så gott och så är de glutenfria så att Emil kan äta dem. Här är ett recept på riktigt goda chokladbiskvier! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Chokladbiskvier, ca 25 st200 g mandelmassa1 äggvitaGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Riv mandelmassa och rör ihop med äggvitan till en jämn smet.3. Spritsa rundlar lika stora som en gammal 5-krona 4-5 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Platta till toppen på varje så att de blir jämna.4. Baka mitt i ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.Chokladsmörkräm:150 g rumsvarmt smör1 dl florsocker1 tsk vaniljsocker50 g mörk chokladDoppning:200 g mörk choklad (ca 50%) Man kan doppa i mjölkchoklad eller vit choklad om man vill också.Gör så här:1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt.2. Hacka chokladen och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Låt svalna något så den inte är varm men fortfarande flytande.3. Vispa ner den smälta chokladen i smörkrämen och vispa tills den är slät och allt är välblandat.4. Sprita eller bred på fyllningen på biskvibotten. Ställ i kylen eller frysen så att de stelnar ordentligt.5. Smält chokladen, gärna i t.ex en kaffekopp så att det blir lite höjd att doppa i.6. Stick en gaffel eller kniv i botten av biskvin och doppa i chokladen. Låt rinna av lite och ställ sedan på en bricka för att svalna.Här kan du se en video när jag gör olika sorters biskvier:Vill du ha fler tips på smaker och varianter av biskvier så hittar du massor av olika här: Biskvier