Det här är något jag har velat testa men det har bara inte blivit av. Chokladbollar med dulce de leche, alltså chokladbollar med kolasmak! De blev hur goda som helst och verkligen riktigt bra smak av både kola och choklad! Jag får alltid frågan så jag skriver för tydlighetens skull. Karamelliserad mjölk är dulce de leche, tjock kolasås. Kondenserad är den rinnande och den ska vi inte använda till dessa. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Chokladbollar med dulce de leche, ca 30 st. 150 g rumsvarmt smör 150 g/ca 1,5 dl dulce de leche/ Karamelliserad mjölk 1,5 dl strösocker 0,5 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 0,5 dl vatten 10 dl havregryn Dekoration: Kokos, pärlsocker eller strössel Gör så här: 1. Vispa samman smör, dulce de leche, strösocker, kakao, vaniljsocker och vatten till en chokladig smet. 2. Tillsätt havregrynen och blanda väl och låt stå cirka 30 minuter i kylen så går det lättare att rulla. 3. Forma runda bollar och rulla dem i kokos. 4. Lägg i kylen ca 30 minuter tills de stelnat lite. Vill du ha fler goda recept på chokladbollar så har jag massor av recept här: Chokladbollar