När det är kalas här hemma så vill alla alltid att jag ska göra chokladbollstårta, både stora och små :) Men idag tyckte jag att det var dags att testa en annan form så det fick bli en söt chokladbollsbakelse! Chokladbollsbakelse är väldigt enkelt att göra glutenfri, köp rena havregryn som står vid glutenfria hyllan. Havregryn är naturligt glutenfritt, men de vanliga är inte gjorda i en fabrik där man enbart gör havregryn, så då slinker det med gluten i de påsarna. Självaste havregrynet är det samma i påsen dock! Chokladbollsbakelse, 12 portioner Ingredienser 300 g rumsvarmt smör 3 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl kakao 10 dl havregryn 1 dl starkt kaffe eller espresso Gör så här: 1. Vispa smör och socker riktigt fluffigt. Blanda sedan i resten av ingredienserna och arbeta ihop tills välblandat. 2. Fördela degen i 12 lika stora delar och forma dem till små toppar (Eller något annat skoj om du vill det!) 3. Rulla bakelsen i pärlsocker utan att få pärlsocker på botten. 4. Dekorera efter tycke och smak, jag gjorde lite marsipanrosor :) Förvara bakelsen i kylen och de håller cirka en vecka. De här kan säkert passa bra att baka till alla hjärtans dag också! Forma dem som små hjärtan :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jag rullade dem i pärlsocker, men det går självklart bra att rulla dem i kokos eller något annat gott också. Vill du testa att göra en chokladbollstårta med Nutella så hittar du receptet på et här: Chokladbollstårta med Nutella. Med fördel kan du göra egen Nutella, det blir otroligt gott i denna! Receptet på Nutella hittar du här: Nutella Min allra första chokladbollstårta gjorde jag med chokladganache och olika lager av chokladboll och havreboll, receptet på den hittar du här: Chokladbollstårta med chokladganache Hoppas du blir sugen att testa dessa, de är galet goda!