Churros är verkligen hur gott som helst. ett spanskt bakverk som jag skulle jämföra med petit choux, fast friterad. Idag gjorde jag en klassisk variant som jag rullade i socker och kanel, och sedan doppade i lite smält choklad. Churros går även bra att fylla med t.ex dulce de leche, det ska jag testa nästa gång! Churros, ca 30 st 2 dl mjölk 100 g smör 1 krm salt 1 msk socker 2 dl vetemjöl 4 ägg Man behöver även: ca 2 liter frityrolja 1 spritspåse 1 stjärntyll Dekorering: 1 dl socker 1 msk kanel Gör så här: 1. Blanda mjölk, smör, salt och socker i en kastrull och låt koka upp. 2. Vispa ner mjölet och "rosta" degen på plattan. Vispa och rör om i degen tills den känns fast och släpper från kanterna av kastrullen. 3. Dra av kastrullen från plattan och låt vila ett par minuter. 4. Vispa ner ett ägg i taget i kastrullen och vispa ordentligt mellan varje ägg. 5. Värm frityroljan till 170-180 grader. Fyll spritspåsen med degen. 6. Spritsa ner 6-8 cm deg direkt ner i oljan och fritera i ca 4 minuter per sida, vänd på dem efter 2 minuter. Gör några åt gången beroende på hur stor kastrull du använde. Lägg de färdiga churrosarna på hushållspapper så att överflödigt frityrfett rinner av. 7. Blanda socker och kanel på en tallrik och rulla dina churros. Degen görs precis som när man gör petit chouxer. Tänk på att vara försiktig när du friterar och värm inte oljan till mer än 180 grader. ha ett lock nära till hands om du använder en kastrull så att du kan lägga på det om det skulle börja brinna. När du friterat klart så ska oljan svalna helt i kastrullen. Det går bra att använda oljan igen. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika