Éclairer var veckans utmaningen, inte ett bakverk jag gjort tidigare, men däremot kunde jag göra degen vilket var till stor hjälp! Testa att göra, det är ett väldigt roligt bakverk och det kommer garanterat imponera på fikat! Pata choux200 g mjölk 200 g vatten 160 g smör 8 g salt 250 g vetemjöl 400 g ägg Kaffe- och vaniljkräm500 g mjölk 50 + 5 g socker 1 vaniljstång 120 g äggula 40 g maizena 50 g smör snabbkaffepulver, efter smak Glasyr200 g florsocker 30-40 g vatten snabbkaffepulver, efter smak Gör så här1. Koka upp mjölk, vatten, salt och smör. 2. Rör ner mjölet och "rosta" i 3-4 minuter.3. Häll över smeten i en bunke och blanda i äggula, lite i taget. Låt svalna.4. Spritsa ut längder med spritstyll (nr 9), ca 10-12 cm.5. Grädda i 190 grader.6. Koka upp mjölk och första mängden socker med vaniljstång försiktigt så det inte bränner fast.7. Vispa äggulor resten av sockret och maizena luftigt.8. Vispa i äggsmeten i den varma mjölken, koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter.9. Lös upp kaffet i varmt vatten och smaksätt krämen.10. Blanda i smöret, sila genom silduk.11. Gör små hål i pata choux-bakelsen (den sida som var uppåt i ugnen).12. Fyll eclairen med kaffe-och vaniljkräm.13. Glacera med kaffeglasyr (den sida som var ner på plåten).