Idag blev det lite experimentverkstad här hemma! Det blev ungefär som om man skulle ta ner en liten bit av himmelen och smaka på den! hahaha :) Éclairer fyllda med dulce de leche och toppat med en lakritsglasyr och lite flingsalt... Alltså, helt galet gott!!! Jag använde mitt favoritrecept på pata choux-deg, än så länge har jag aldrig misslyckats med detta recept, och jag kan lova att jag misslyckades med många innan jag kom på detta! :) Just nu så kan du tävla om härlig dulce de leche från Pampas deli, det är internationella dulce de lechedagen den 11 oktober, klart det ska firas! Tävlingen hittar du här: Pampas Deli Ingredienser till 12 stycken: Pata Choux 2 dl vatten 75 g smör 1 msk socker 1 krm salt 2 dl vetemjöl 3 ägg Fyllning: En halv burk Dulce de leche Glasyr 1,5 dl florsocker 1 msk lakritspulver 1 msk vatten Svart pastafärg (Om man vill) Flingsalt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda vatten, smör, socker och salt i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och sikta ner mjölet, ställ tillbaka på plattan och rosta degen 3-4 minuter medan du vispar med en ballongvisp tills degen är fast. Ställ åt sidan och låt svalna ett par minuter. 3. Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. 4. Ta en spritspåse med valfri tyll och spritsa ca 10 cm långa stänger på en bakplåtspappersklädd plåt. 5. Grädda i 22-25 minuter i mitten av ugnen. De ska få ordentligt med färg. Låt svalna på galler. 6. Fyll en spritspåse med dulce de leche, använd en liten tyll. Jag fyller mina från undersidan och använder ovansidan för att ha glasyren på. Gör två hål för att se till att varje tugga får lite fyllning. 7. Blanda florsocker, lakritspulver vatten och eventuellt lite pastafärg till glasyren. 8. Stryk lite glasyr på andra sidan än den du fyllde fyllningen ifrån. Strö lite flingsalt över och låt stelna lite. Sedan är det bara att njuta! Detta bakverk är verkligen precis hur gott som helst, och går att variera hur mycket som helst. Jag tycker faktiskt att det är gott precis som det är också. Jag brukar få äta de som inte blir perfekta :) Lakritspulvret jag använde är från Haupts Lakrits och jag använde det från Kalabrien, mörk och fyllig smak!