De här havrebollarna med hallon och lakrits är verkligen något utöver de vanliga! Frisk smak av hallonpulver, krämigt goda och en fin smak av lakritspulver. Dessa måste bara upplevas! Jag önskar jag kunde ta cred för det här receptet men det var bästa Carola Snar som gjorde dem när vi hade en bak och matdag här hemma. Det finns hallonpulver att köpa på nätet, eller om man hittar frystorkade hallon så kan man mixa dem. De är enkla att göra glutenfria med glutenfria havregryn. Lakritspulvret vi använde är från Kalabrien, det tycker jag är det allra godaste. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Hallon och lakritsbollar, 20 st 12 dadlar 100 g rumsvarmt smör 1 tsk vaniljsocker 1 tsk lakritspulver 0,5 tsk salt 4 dl havregryn 2 msk vatten 0,5 dl hallonpulver Gör så här: 1. Kärna ur dadlarna och lägg i en hushållsassistent. 2. Tillsätt smör, vaniljsocker, lakritspulver och salt och mixa samman. 3. Ha i havregryn och vatten och blanda väl. 4. Rull bollar och rulla dem i hallonpulvret. Att rulla dem i hallonpulver var inte bara snyggt, utan så gott! Vill du ha fler recept på olika sorters chokladbollar så hittar du massor av varianter här: Chokladbollar