Biskvier i alla former är alltid uppskattat till fika, och det är roligt att göra dem med lite olika smak och utseende! Idag blev det riktigt smarriga hallonbiskvier med vit choklad! Emil är ju glutenintolerant så han älskar när jag bjuder på biskvier här hemma! Jag doppade mina hallonbiskvier i vit choklad, jag tycker att det passar så bra med det ljust rosa, och så är det ju gott! Hallonbiskvier, cirka 20 stycken 200 g mandelmassa 1 äggvita Fyllning 200 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl hallon 200 g vit choklad till doppning Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt äggvitan och blanda ihop till en jämn smet. 3. Spritsa små rundlar stora som 5-kronor på bakplåtspappersklädd plåt. 4. Baka mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna på plåten. 5. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till det är riktigt fluffigt. Tillsätt hallonen och vispa tills det har gått ihop sig till en jämn smörkräm. Använder du frysta hallon, låt dem tina på hushållspapper så det inte blir för mycket vätska. 6. Spritsa eller skeda på fyllningen på botten så att de blir toppiga. 7. Ställ biskvierna i kylen så att de blir riktigt kalla. 8. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, smält försiktigt eftersom vit choklad smälter snabbare än mörk. 9. Använd en tandpetare och tryck i botten på biskvin, doppa sedan i den vita chokladen så att det täcker kanterna. 10. Låt stelna i kylen. Biskvierna håller minst en vecka i kylen, och jag brukar även frysa in några och det går jättebra. Såhär doppar jag biskvierna så blir det inte så mycket kladd! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Hallonsmörkrämen är gudomligt god! Jag älskar verkligen att göra små söta biskvier! För något år sedan gjorde jag d ehär päronbiskvierna som smakade ungefär som glassen piggelin! Så underbart goda! Receptet hittar du här: Päronbiskvier