Det här receptet är så otroligt enkelt, och fantastiskt gott! Receptet har jag fått från Emils mamma :) Älskar när jag får tips på goda och enkla kakor som jag kan testa! Har du någon sådär god kaka som man bara måste testa så får du gärna tipsa mig på fredriksfika@gmail.com Det bästa med den här kakan är att den är plättlätt att göra glutenfri, det är bara att välja havregryn som är rena från gluten, och kolla så att chokladen inte innehåller gluten också. Vill du ha tips på fler goda kakor ska du kika in här: Fredriks kakor Havre och kokoskakor, 20 bitar 250 g smör 5 dl havregryn (275 g) 5 dl kokos (200 g) 4 dl socker (360 g) 2 ägg Dekoration: 200 g mörk choklad 50 g vit choklad Gör så här: 1. Klä en form på cirka 20x30 cm i diameter med bakpklåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret och låt svalna. 3. Blanda havregryn, kokosflingor och socker i en stor bunke. 4. Blanda ner det smälta smöret och äggen och rör tills välblandat. 5. Fördela blandningen i formen och platta till så att det är jämnt. 6. Baka mitt i ugnen i cirka 15 minuter tills kakan har fått en gyllene färg. 7. Låt kakan svalna helt i formen. 8. Smält den mörka chokladen och bred på över hela kakan. Smält den vita chokladen och ringla över i ett roligt mönster. Låt kakan stelna i kylen, och sen är det bara att skära upp! Såhär såg kakan ut när jag tryckt till den i formen, se till att smaka på smeten, VÄLDIGT GOTT :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Nybakad och doftar otroligt gott! Jag gillar att blanda mörk och vit choklad, så får man lite effekt på bakverket! Jag kan tänka mig att den här blir god att ha på nougat också, det ska jag testa nästa gång! Jag måste bara tipsa om en supergod fudge jag gjorde för ett tag sedan! Paleofudge som är helt utan mjölkprodukter och vitt socker, men hur god som helst! Receptet hittar du här: Paleofudge