Det här är en riktigt favorit. Superenkel att göra och lika lätt att älska! Havrerutor med nougat är mer en kondisbit och jag kan äta detta som godis. Vill du göra den glutenfri så kan du använda glutenfria havregryn. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Havrerutor med nougat, 30 st 200 g smör 4 msk ljus sirap 9 dl havregryn 2 dl strösocker 1 msk bakpulver 1 msk vaniljsocker 200 g nougat Gör så här: 1. Klä en form på cirka 25x30 med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Smält smöret tillsammans med sirapen. 3. Blanda havregryn, socker, bakpulver och vaniljsocker. Häll över smöret och rör om tills välblandat. 4. Fördela degen jämt i pannan. 5. Grädda kakan 10 min i 200 grader. 6. Så snart kakan tagits ur ugnen, vänta till det slutat bubbla och hyvla över nougaten så att den smälter. Bred försiktigt ut den och låt sedan svalna helt. Kakan är porös när den är varm, men stelnar när den kallnat. 7. Skär i små rutor.