Wow, wow och wow vad goda de här hemgjorda delicatobollarna blev! Precis lika goda som originalet! Jag doppade dem i mörk choklad för att få mycket chokladsmak, men man kan doppa dem i mjölkchoklad om man gillar mer ljus choklad. Jag gjorde mina delicatobollar små, och ni vet ju regeln... Är de små får man ta två! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Hemgjorda delicatobollar, 20 st 4 dl havregryn 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 2 msk kaffe 50 g smält mjölkchoklad Dekoration och dopp: 200 g mörk choklad för att doppa dem i Kokos Gör så här: 1. Mixa havregrynen så att det blir smulor men inte ända till mjöl. 2. Blanda smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke och vispa samman till en fluffig massa. 3. Blanda ner kaffe, havregrynen och den smälta mjölkchokladen och rör ihop. 4. Jag använde en spritspåse och spritsade små toppar på bakplåtspapper som jag sedan ställde i kylen så att de fick stelna helt. Det går även bra att ställa hela bunken i kylen i cirka 30 minuter och sedan rulla bollar av smeten. 5. Doppa bollarna i smält choklad när de är kalla och sprinkla över lite kokos. Jag smälter chokladen i en skål och sen har i den i en liten kopp så blir det enkelt att doppa. Det var väldigt smidigt att spritsa dem faktiskt, inget kladd på fingrarna :) Gillar du sådana här recept så hittar du massor av recept på chokladbollar här: Chokladbollar