Underbar bakelse med favoritbottnarna som grund, och fylld med en enkel hjortronmousse! Hjortrondröm, 6-8 bakelser 75 g smör 1 dl strösocker 4 st äggulor 3 msk mjölk 1,5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver Maräng 4 st äggvitor 2 dl socker Hjortronmousse: 2 dl hjortron 1,5 dl florsocker 2 dl vispgrädde Dekoration Lite vispad grädde Citronmeliss. Gör så här 1. Sätt ugnen på 150 grader. 2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. 3. Rör smör och strösocker poröst. 4. Separera äggulor och äggvitor och ställ vitorna åt sidan. 5. Rör ner en äggula i taget i smeten. 6. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet. 7. Vispa äggvitor till mjuka toppar. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa till du har en fast maräng och sockerkristallerna har löst upp sig. 8. Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå. 9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. 10. Lyft kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret. Låt svalna på pappret. 11. Vispa grädden rätt hårt. Mosa bären med florsockret och vänd ner i grädden. 12. Stansa ut 12-16 rundlar av tårtbotten. Lägg en botten på ett kakfat. Spritsa moussen som fyllning och lägg en till botten ovanpå med marängen uppåt. 13. Dekorera med lite grädde och kanske en kvist citronmeliss. Just den här bakelsen gjorde jag till serien Samtidigt i Hofors där jag tog fram tre olika bakelser. De andra recepten hittar du här: Recept: Brownie med lingonfrosting Recept: Budapestbakelse med blåbär