Denna vecka hände det! Jag blev stjärnbagare! Tjihoooo *happy dance*Delmål nummer två uppnått, jag är så himla glad!Här är min hjortronsandwich, en riktigt norrländsk läckerhet som ger mersmak! Marängbotten, och nöttoppen Sockerkaksbotten:125g smör85g socker2 äggulor1 dl mjölk90g vetemjöl2 tsk bakpulver Rör fett och socker pösigt, tillsätt äggulorna en i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten och tillsätt mjölken, rör ihop till en smet. Marängen:2 äggvitor105 g socker1 tsk vaniljsocker 50g hackade hasselnötter Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret samt vaniljsocker lite i taget medan du vispar. Klä en långpanna med bakplåtspapper, pensla papperet med ett tunt lager matolja. Bred ut Sockerkakssmeten med en spatel, lägg på marängen över hela sockerkakssmeten. Strö hackade hasselnötter över halva marängen. Ena halvan ska vara botten utan nötter, och andra halvan toppen, med nötter. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Direkt när botten kommer ur ugnen så använder du en rund kakform med vassa kanter och stansar ut 6 stycken bottnar och 6 stycken toppar. Hjortronmousse2 dl hjortron120 g florsocker 2 dl vispgrädde Lägg hjortronen i en finmaskig sil och pressa ur saften tills bara kärnorna är kvar i silen. Tillsätt florsocker och grädde. Vispa det hela tills blandningen tjocknar. Var försiktig, om man vispar för länge blir konsistensen smöraktig. Lägg en botten på en liten pappersform, t.ex spetspapper. Spritsa hjortronmoussen så den täcker botten ordentligt. Lägg på toppen. Garnera med färska hjortron, grädde och något grönt blad t.ex citronmeliss.