Åh detta är sommar i en bulle! Saftig semmelbulle som jag fyllde med jordgubbscurd och fluffig vaniljgrädde, mums! Receptet på jordgubbscurden hittar du här: Jordgubbscurd För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Jordgubbssemlor, 24 st. 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1 dl strösocker 2 tsk mortlad kardemumma 1 tsk salt 2 tsk bakpulver 14 dl vetemjöl (840g) 200 g rumsvarmt smör + 1 ägg att pensla med Fyllning till 8 st färdiga 2 dl Jordgubbscurd 3 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker Gör så här: 1. Ljumma mjölken till ca 37 garder. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken. 3. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, salt, bakpulver, vetemjöl. Börja att arbeta ihop till en deg, och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och fortsätt arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand tills degen lossnar från kanterna av bunken. 4. Låt degen jäsa 30 minuter under duk. 5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 2 delar. Dela varje del i 12 bitar, rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler. 9. Skär ut ett lock på bullarna och fyll med jordgubbscurd och spritsa med vispad grädde med lite vanilj. Pudra med florsocker. TIPS: Oftast kanske man inte gör 24 stycken färdiga semlor samtidigt, frys in de bullar du inte ska servera direkt så har du alltid färdiga bullar som du kan fylla med goda saker!