Jag såg någon gör krabbelurer med saffran och var tvungen att testa direkt eftersom jag äääälskar att baka med saffran! På riktigt, det här är så mycket godare än vanliga krabbelurer! Jag åt typ 5 direkt... så se till att ha någon att bjuda dem på så att du inte råkar äta upp alla själv! Hahaha. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Krabbelurer med saffran, ca 15 st. 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1,5 dl mjölk 0,5 g saffran 2 ägg + smör till stekning Gör så här: 1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. 2. Rör samman mjölk och saffran och låt stå fem minuter så att saffranet löser upp färg och smak. 3. Tillsätt mjölken samt äggen i bunken och rör till en slät smet. 4. Värm stekpannan till medelvarm, inte för het så att de bränns. Stek krabbelurerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg. 5. Pudra med lite florsocker och njut! Jag gör mina krabbelurer i mitt plättjärn, men det går utmärkt att göra dem i vanliga stekpannan också. Använd cirka 0,5 dl smet per krabbelur. Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor här: Baka med saffran