Idag släpps del 5 av min serie där jag bakar ur gamla bakböcker. Hela serien hittar du här: Gamla bakböcker. Det blev en krokankorg, och jag kan säga att jag tog mig lite vatten över huvudet denna gång :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks FikaHär kan du se hela filmen:Krokankorg200 g mald sötmandel200 g florsockerca 2 äggvitorAlternativt 400 g mandelmassa (Jag tog bara mandelmassa)Pralin:60 g mandel60 g strösockerDekoration:MarsipanrosorGör så här:1. Pralin - Blanda socker och mandlar i en stekpanna. Sätt på medelhög värme och smält sockret tills det precis smält. Häll upp på ett bakplåtspapper och låt svalna helt.2. Mal pralinen och blanda med mandelmassan och äggvitorna.3. Spritsa tunna längder och fläta till en korg (se film) Använd emaljskålar som är penslade med ett tunt lager olja.4. Baka på medelvärme tills genombakad. (Man får gissa rätt mycket när man bakar ur gamla bakböcker haha) Här kan du även baka prinsesstårta original: Prinsesstårta