Underbara knäckiga krokanrullar med kardemummagrädde! Man skulle kunna kalla dem en knäckig semla då de var inspirationen när jag gjorde det här receptet :) Krokantrullar med kardemumma, 20 stycken 100 g sötmandel 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk 2 msk ljus sirap Fyllning: 4 dl grädde 1 msk kardemumma Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Finhacka sötmandeln. 3. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Smält ihop och värm tills första bubblorna dyker upp. Dra av från plattan och tillsätt mandeln. 4. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ca 1 msk smet på plåten, gör ca 2-3 stycken åt gången. 6. Baka mitt i ugnen i 5 minuter. 7. Låt flarnet svalna 2-3 minuter på plåten. Vänd på flarnet och rulla på en träpinne innan det stelnar helt. Tips är att jobba med två plåtar så att det inte tar så lång tid. 8. Låt rullarna svalna helt. 9. Vispa grädden fluffig och vand ner nymalen kardemumma. 10. Använd en spritspåse med valfri tyll och fyll med kardemummagrädden. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika