Jag har så många bakverk som jag vill testa, och nu var det dags att testa en krokantrulle! Jag har sett många olika varianter av det här bakverket, och det ser ju så gott ut! De blev fantastiskt knäckiga, och jag fyllde dem med vaniljgrädde, vilket inte gjorde saken sämre ;) Så galet gott!! Jag serverade de här till fika, och fick både ohh och ahhh för smaken, jag blev riktigt stolt själv faktiskt :) Krokantrulle, 20 stycken 100 g sötmandel 100 g smör 1 dl socker 2 msk mjöl 2 msk mjölk 2 msk ljus sirap Fyllning: 4 dl grädde 2 msk vaniljsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Finhacka sötmandeln. 3. Blanda smör, socker, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Smält ihop och värm tills första bubblorna dyker upp. Dra av från plattan och tillsätt mandeln. 4. Förbered en anordning där du har en träpinne som du kan rulla upp flarnen på. Klä en plåt med bakplåtspapper. 5. Klicka 2-3 teskedar smet på plåtarna, gör ca 3 stycken åt gången. 6. Baka mitt i ugnen i 5 minuter. 7. Låt flarnet svalna 2-3 minuter på plåten, rulla sedan upp flarnet på pinnen. Fortsätt så tills alla rullar är gjorda. Jag använde två plåtar som jag varvade, så det gick rätt fort. 8. Låt rullarna svalna helt. 9. Vispa grädden med vaniljsockret, fyll rullarna med grädden. Rullarna går att förbereda och förvara i en lufttät burk på ett torrt ställe, men när du fyllt dem bör de serveras samma dag. Innan ugnen, de flyter ut rätt ordentligt när de bakas av sedan. Så testa med två teskedar först. Här är min installation inför rullningen :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Rulla ihop flarnen på pinnen, de stelnar blixtsnabbt, så man får arbeta ganska fort. För mer småkakor och bakelser så kan du kika in här: Fredriks småkakor Fredriks bakelser Hoppas du blir sugen att testa dessa, de är riktigt roliga att göra, och roligt att bjuda på till fika!