Ojojoj vilket roligt samarbete detta var! Jag har tillsammans med Haupts Lakrits tagit fram en lakritssemla! :) Jag testade mig fram och ville ha en riktigt lakritsig mandelmassa och en lite lättare smak på grädden, bullen höll jag så som jag vill ha den, fullsmockad med kardemumma! Jag har testat deras lakritspulver från Kalabrien tidigare, och som Rasmus på haupts lakrits säger så är det en lite styggare och mörkare smak :) Här är receptet jag gjorde, och det finns även här: Lakrits.se Bullarna: 50 g jäst 5 dl mjölk 150 g rumsvarmt smör 0,5 tsk salt 1,5 dl strösocker 14 dl vetemjöl, (ca 850 g) 1 msk nystött kardemumma 1 ägg att pensla med Lakritsmandelmassa 100 g sötmandel 90 g florsocker 10 g lakritspulver 1/2 tsk salmiaksalt 1 äggvita Eventuellt några droppar svart pastafärg om du vill ha riktigt svart lakritsmandelmassa Lakritsgrädde 2 dl grädde 1 tsk lakritspulver 1 tsk vaniljsocker Gör så här: Bullarna: 1. Ljumma mjölken till ca 30 garder 2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken 3. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Spar lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. 4. Låt degen jäsa till dubbel storlek, allt från 40-120 minuter beroende på hur varmt degen står. 5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 20 bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter tills de har blivit gyllenbruna. Låt kallna på galler. Lakritsmandelmassa 9. Mixa mandlarna till ett fin pulver i hushållsmixer. Tillsätt sockret, lakritspulver och salmiaksalt och mixa det tillsammans med lite äggvita. Blanda i svart pastafärg om du vill ha det. 10. 10. Skär ut ett lock på bullarna, gröp ur lite av bullen så att det blir ett 5-kronastort hål för mandelmassan. 11. Mosa mandelmassan med urgröpet från bullen och lite grädde så att det blir så krämigt som precis du vill ha det. 12. Vispa grädden med vaniljsocker och lakritspulver 13. Fyll bullarna med mandelmassa, spritsa grädde, på med locket och pudra lite lakritspulver ovanpå, sedan är det bara att njuta! Jag tyckte själv att jag var lite fiffig när jag pudrade lakritspulver på :) Blev ju rätt stiligt! Hoppas att du blir sugen att testa, och mandelmassan kan man ju göra utan att stoppa den i en semla! Väldigt häftig smak när det var lakrits, mandel, sött och salt i samma tugga!