Limerutor är en variant av de omåttligt populära citronrutorna. Ljuvlig mördegsbotten med en limekräm på och toppat med florsocker. Jag gillar att skära dem rätt små så att man kan ta två :) Dessa passar att göra sommar, som vinter, och det är lätt att göra dem till många! Limerutor - Ingredienser till 30 stycken Till degen: 4 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk vaniljpulver 250 g rumsvarmt smör Till limekrämen: 3 dl strösocker 6 st ägg 1 dl vetemjöl, 1,5 dl nypressad limejuice Skal från 2 lime, endast det yttersta Florsocker att sikta över efter bakningen Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda mjöl, strösocker och vaniljpulver i en bunke eller matberedare. Blanda ihop med smör tills du har en fast mördeg. 3. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna på ca 25 x 30 cm med hög kant. Platta ut degen i långpannan och picka med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, limejuice och limeskal. 5. Häll limekrämen i det förgräddade pajskalet och grädda i nedre delan av ugnen i 12-14 minuter. 6. Pudra florsocker över den varma kakan och låt den sedan svalna helt. 7. Skär upp kakan i rutor och garnera med en liten limeklyfta. Hoppas du blir sugen att testa dessa. De är verkligen underbart goda. Du kan självklart byta ut limen mot citron så får du citronrutor istället :) Eller toka till det med en apelsin kanske! :) Blir du sugen att testa någon annan bakelse så hittar du massor av tips här: Fredriks Bakelser