Mazariner är något som jag älskat sedan jag var liten. Det möra skalet, härligt nötig fyllning med en uns bittermandel och härlig glasyr! Ett riktigt klassiskt bakverk som är precis lika gott nu! Här använde jag höga plåtformar, men det går bra att använda aluminiumformar också. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Mazariner, 15 st 100 g rumsvarmt smör 0,5 dl strösocker 1 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker Fyllning: 150 g malda mandlar eller mandelmjöl 2-3 droppar bittermandelarom, eller 2-3 bittermandlar 1 dl strösocker 75 g rumsvarmt smör 2 st ägg Glasyr: 2 dl florsocker ca 2 msk vatten Gör så här: 1. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägg, mjöl och vaniljsocker och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Blanda mald mandel med bittermandelarom, eller malda bittermandlar socker, smör och äggen och rör samman till en jämn massa. 4. Tryck ut degen i mazarinformarna. Ställ på en plåt och fyll med mandelfyllningen. 5. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna helt. 6. Rör samman florsocker och vatten till en tjock glasyr och bred på mazarinerna.