En riktigt klassisk bakelse med jordgubbar och hasselnötsmaräng, det ska inte vara svårare än så! Denna brukar mormor göra i långpanna med mandariner eller färska bär, alltid lika god!! Receptet är till en tårta, eller 6-8 bakelser. Kärt bar har många namn, och denna tårta kallas Thore Skogmantårta hos oss, vad kallar du den? Jag tycker det är den godaste tårtbotten! Ingredienser sockerkaksbotten: 125g smör 85g socker 2 äggulor 1 dl mjölk 90g vetemjöl 2 tsk bakpulver 1. Vispa smör och socker pösigt 2. Tillsätt äggulorna en i taget under omrörning. 3. Blanda mjöl och bakpulver, varva detta samt mjölken ner i äggvispet, rör ihop till en smet. Marängen: 2 äggvitor 100 g socker 1 tsk vaniljsocker 50g hackade hasselnötter 1. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. 2. Tillsätt sockret samt vaniljsocker lite i taget medan du vispar. Tillagning: 1. Klä en långpanna med bakplåtspapper, pensla papperet med ett tunt lager matolja. 2. Bred ut sockerkakssmeten med en spatel 3. Bred på eller spritsa marängen över hela sockerkakssmeten. Strö hackade hasselnötter över hälften av marängen. 4. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. 5. Låt bottnarna svalna helt 6. Stansa ut cirklar, eller skär ut cirklar. Den utan nötter till botten, den med nötter får bli toppen. 7. Ta en botten, grunda med lite grädde, lägg på jordgubbar, spritsa lite grädde till och sedan toppen. [caption id="attachment_8761" align="alignnone" width="980"] Just nu kommer de svenska jordgubbarna som är så söta och röda! Otroligt goda![/caption] [caption id="attachment_8759" align="alignnone" width="980"] Marängen är lite knivig, se till att du har en ren skål och vispa tills du har en fast maräng![/caption] [caption id="attachment_8760" align="alignnone" width="980"] Hasselnötterna gör att bakelsen får lite extra smak, och olika konsistenser. DEnna bakelse gjorde jag en variant på under programmet Hela Sverige Bakar, och då blev jag minsann veckans stjärnbagare! :)[/caption]