Den här underbara sommarbakelsen med maräng, vanilj och jordgubbar smakar verkligen svensk sommar! Jag fyllde min minipavlova med råkräm och jordgubbar, enkelt och gott. Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept! Minipavlova med jordgubbar, 8 st Maräng: 3 rumsvarma äggvitor 1 tsk vitvinsvinäger 3 dl strösocker 1 msk majsstärkelse Råkräm: 2 äggulor 2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl vispgrädde Fyllning och dekoration: Jordgubbar Citronmeliss Gör så här: 1. Sätt ugnen på 125 grader. 2. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinägern till ett vitt skum. 3. Blanda socker och majsstärkelse och tillsätt lite i taget medan du forsätter att vispa. Fortsätt vispa tills du har en glansig maräng, det tar cirka 3-5 minuter. 4. Lägg marängen i en spritspåse. Klä en plåt med bakplåtspapper och spritsa en botten på cirka 10 cm i diameter, spritsa upp en liten kant så att det blir som en skål. Gör likadant med resten av marängen. 5. Stoppa in minipavlovorna i ugnen och sänk temperaturen till 100 grader. Grädda i 60 minuter i nedre delen av ugnen. Stäng av ugnen och låt de svalna utan att ta ur dem från ugnen. 6. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt till råkrämen. 7. Vispa grädden rätt fast. 8. Vänd ner äggvispet i grädden. 9. Skölj och hacka jordgubbarna. Fyll pavlovorna med hackade jordgubbar och råkräm. Dekorera med citronmeliss. Vill du ha fler smarriga recept på bakelser så hittar du alla mina recept här: Fredriks bakelser