Att jag aldrig testat att göra mums-mums är ju nästan galet, och det var ju hur roligt som helst!! Mums-mums är väl ändå något av vår nationalbakelse :) Tips är att använda en hushållsassisten/bakmaskin med visp då det tar sin lilla tid att vispa fluffet som ska vara i. Man kan ju spritsa dem lite som man vill, jag gjorde någon sorts topp med små bilringar :) Jag tyckte iaf att de var söta! Det finns en liten video lite längre ner där du ser hur jag spritsar! Ingredienser till 40 stycken Mums-mums Mumsmumsfluff 4,5 dl socker 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 äggvita 1,5 dl kallt vatten 1,5 msk gelatinpulver 1,5 dl nykokt hett vatten Till doppning och botten: 400 g mörk choklad 55% 1 msk matolja 20 smörgåsrån Gör så här: 1. Blanda florsocker, vaniljsocker, socker, äggvitan och kall vatten i en bunke. Gärna en hushållsassistent om du har en sådan. 2. Koka upp vatten, blanda i gelatinpulver och rör tills det löst upp sig helt. Blanda i den heta vätskan med övriga ingredienser. Vispa till ett hårt vitt skum. Det tar mellan 5-10 minuter när du kör i en hushållsassistent. 3. Stansa ut små rundlar av smörgåsrån. Lägg dem på en bricka som passar in i din frys. 4. Spritsa fluffet på dina kex och ställ i frysen i cirka 2 timmar. 5. Smällt choklad över vattenbad och blanda ner rapsoljan. Fyll en kopp som är lite större än dina mums-mums så att du kan doppa dem lätt. 6. Doppa mumsmumsen i chokladen, låt dem rinna av lite och ställ sedan på brickan och låt stela i kylen. Här ser du lite hur jag spritsar: Visst är det lite kladd att doppa dem, men det är verkligen värt det när man får sig en godbit till fikat sen! Vill du testa fler av mina bakelser så hittar du massor av gott här: Fredriks bakelser