Kärt barn har många namn! Jag kallar dem Mums-mums och det är ljuvliga små bakelser som verkligen smälter i munnen! Lite längre ner i inlägget hittar du ett klipp när jag gör dessa med lite tips och trix! [caption id="attachment_80169" align="alignnone" width="700"] Foto i detta inlägg är av Christina Uhlin[/caption] För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Mums-mums, 40 st 4,5 dl strösocker 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 äggvita 1,5 dl kallt vatten 1,5 msk gelatinpulver 1,5 dl kokt hett vatten Till doppning och botten: 400 g mörk choklad 55% 1 msk matolja 20 smörgåsrån eller annat favoritkex Gör så här: 1. Rör ihop florsocker, vaniljsocker, socker, äggvitan och kall vatten i en bunke. Gärna en hushållsassistent om du har en sådan för det ska vispas länge! 2. Koka upp vatten, blanda i gelatinpulver och rör tills det löst upp sig helt. Börja vispa i bunken och tillsätt gelatinet i en jämn stråle. Öka hastigheten till högsta och vispa till ett hårt vitt skum. Det tar mellan 5-10 minuter när du kör i en hushållsassistent. 3. Stansa ut små rundlar av smörgåsrån. Lägg dem på en bricka som passar in i din frys. 4. Spritsa fluffet på dina kex och ställ i frysen i cirka 1-2 timmar tills de är riktigt kalla och stela. 5. Smällt choklad över vattenbad och blanda ner rapsoljan. Fyll en kopp som är lite större än dina mums-mums så att du kan doppa dem lätt. 6. Doppa mumsmumsen i chokladen, låt dem rinna av lite och ställ sedan på brickan och låt stelna. Här är klippet när jag gör mina mums-mums [YouPlaySinglePlayer video="905,842,318107" ap mute ] För fler smarriga bakelser, kika in här: Bakelser