Biskvier i alla dess former är så gott!! Idag bjuds det på päronbiskvier doppade i vit choklad. Jag brukar variera bottnarna när jag gör biskvier, ibland gör jag på malda mandlar och florsocker och ibland köper jag färdig mandelmassa. Här hittar du ett recept på lakritsbiskvier med den andra botten jag brukar göra: Lakritsbiskvier Nu hoppar vi direkt till receptet! Ingredienser till 25 små biskvier Botten 200 g mandelmassa 1 äggvita Päronsmörkräm 150 g smör 2 dl florsocker 1 äggula 1-2 tsk päronessens - Finns på välsorterade affärer och på nätet. Någon droppe grön karamellfärg Garnering 150 g vit choklad Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175˚C. 2. Riv mandelmassan på rivjärn. Rör ihop den med äggvitan till en jämn smet. 3. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa små rundlar som en 5-krona på bakplåtspapper, platta till topparna. 4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. 5. Vispa smör och florsocker smidigt. Rör ner äggulan, päronessensen samt någon droppe karamellfärg. 6. Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på kakornas undersida. Låt de stå kallt i kylskåp tills krämen stelnat. 7. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Låt chokladen svalna något. Doppa biskvierna med smörkrämen nedåt i chokladen. Låt biskvierna stelna i kylskåpet. Hoppas du blir sugen att testa dessa supergoda biskvier! Jag har även ett smarrigt recept på Havtornsbiskvier om du vill testa det! Det hittar du här: Biskvier med havtorn