Här är en riktig klassiker, och det blir ju inte en klassiker om det inte är otroligt gott! Påskbakelse på rulltårta fylld med hallon, toppat med grädde och en persikohalva, det blir liksom som ett knäckt ägg med "sunny side upp" :) När jag använder hallon och persika så tänker jag på peach melba, kanske världens godaste dessertsås! Man kanske kan göra någon annan påskbakelse på den såsen... Hmmm börjar redan smida planer :) Ingredienser till 6 stycken Påskbakelser 3 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver eller två tsk vaniljsocker 1/2 dl mjölk Fyllning: 1,5-2 dl hallonsylt Dekoration Persikohalvor 2 dl vispad grädde Citronmeliss Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken. 4. Bred ut smeten på ett baksplåtspapper i en långpanna. 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. 6. Strö socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på papperet. Dra av papperet som kakan bakats på. Det kan hjälpa att pensla med lite kallt vatten om det inte lossnar. 7. Bred på hallonsylten och rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspapperet. Låt rulltårtan svalna. 8. Skär rätt rejäla rulltårtsbitar och ställ på högkant. Spritsa med lite grädde och lägg en persikohalva ovanpå. Dekorera med citronmeliss. Den här passar verkligen som påskbakelse, men annars tycker jag att det är lite svårt med just påsk. Julen så kan man baka så mycket som tillhör just julen, men påsk så blir det mest ägg :) Vill du göra lite roligt godis så hittar du det här: Mintkyssar som ägg! Idag har våren verkligen kommit hem hit till Hofors. Jag har stått och bakat i strålande solsken och det är helt fantastiskt!! Jag längtar verkligen till sommaren nu och att all snö har smält bort så att vi kan vara ute och njuta!