Petit choux 2 dl vatten 1 msk socker 75 g smör 120 g vetemjöl 3 st ägg 1 nypa salt Äppelkompott 0,5 kg Äpplen Granny Smith 1 dl vatten 1 dl strösocker Kanel 1 st gelatinblad 2 dl grädde Petit choux 1. Blanda smör, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och sikta ner mjölet, ställ tillbaka på plattan och vispa med en ballongvisp som en tok tills degen är väldigt fast. Ställ åt sidan och låt svalna ett par minuter. 2. Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. Ta en spritspåse med valfri tyll och spritsa ca 1-12 cm långa limpor på en bakplåtspappersklädd plåt. 3. Grädda i 200 grader i 20-22 minuter. Låt svalna på gallret. Äppelkompott 4. Koka upp vatten och socker och låt sjuda ett par minuter. Lägg gelantinbladet i blöt ca 5 minuter. Skala och hacka äppelbitarna till små tärningar. Lägg i dem i sockerlagen tillsammans med kanel. Sjud 1-2 minuter och dra sedan av från värmen. Äpplena kokar färdigt i lagen. Smält ner gelantinbladet i kompotten. Låt svalna helt. 5. Dela Peti chouxen, spritsa grädde på botten. Lägg kompott och avsluta med en topp grädde. Pudra med lite florsocker