Vem älskar inte små underbara munsbitar! Petit choux är verkligen inte svårt att göra när man använder mitt recept. Jag har faktiskt lyckats varje gång jag använder det här receptet. Denna gång fyllde jag med en perfekt hallonmousse som är lite syrlig, och jag dekorerade med små fina rosmarinsblommor som faktiskt var riktigt gott till hallon! Jag har precis varit i England och bakat en bröllopsbuffe till en workshop för fotografer. En av stationerna var just att fota bakverk, och där var jag och visade hur jag gör. Det kommer att komma massor av annat gott här på bloggen från resan, och även lite fler bilder på allt annat vi gjorde! Alla recept jag gjorde till desserterbordet hittar du här: Hembakat till bröllopet Petit chouxer med hallonmousse, cirka 30 stycken Petit chouxer 2 dl vatten 1 msk socker 75 g smör 2 dl (120) g vetemjöl 3 st ägg 1 nypa salt Hallonmousse 150 g hallon 0,5 dl strösocker 1,5 dl vispgrädde 1 äggvita 0,5 dl socker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. 2. Blanda smör, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och vispa ner mjölet. 3. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa med en ballongvisp som en galning tills degen är väldigt fast. 4. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna ett par minuter. 5. Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. Spritsa små toppar på cirka 2 msk på plåten. 6. Baka mitt i ugnen i 20-22 minuter. Öppna inte ugnsluckan innan 20 minuter, då finns en risk att de sjunker ihop. Låt svalna på plåten. 7. Blanda hallon och 0,5 fl socker i en kastrull och koka upp. Passera kompotten genom en sil och låt svalna. 8. Vispa grädden rätt så hårt. Vispa äggvitan till mjuka toppar och vispa ner sockret lite i taget. Fortsätt vispa tills du har en mjuk maräng. 9. Blanda hallonkompotten med grädden och vänd försiktigt ner marängen. Låt moussen vila i kylen i ca 30 min. 10. Skär av topparna på Petit chouxerna, spritsa hallonmousse. Lägg på locket och pudra lite florsocker ovanpå. Dekorera gärna med en liten blomma. Jag dekorerade med rosmarinsblommor. Det här är ett av bakverken jag bakade till en bröllopsbuffé, det kommer att komma fler recept från det härliga gottebordet! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika vIll du ha tips på fler goda bakelser så hittar du alla mina recept här: Bakelser