I veckan var jag på Hanssons som är ett av bagerierna här i Hofors. Där bakade Maria princessbakelser och det såg så himla enkelt ut så jag ville göra ett recept för oss hemmabagare! Först tänkte jag baka en tårtbotten i brödform och skära tårtbottnar, sen kom jag på att göra en rulltårtebotten istället, och då blev det här en snabb och enkel tårta att göra! Jag gjorde bakelser av hela längden, men det går såklart bra att göra en tårta också som du kan skiva av istället! Hur du än gör så kan jag lova dig att det blev supergott! Prinsessbakelse med hallon, 8 portioner Tårtbotten 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk vatten + 0,5 dl strösocker Vaniljkräm 2 äggulor 2 msk strösocker 1 msk maizenastärkelse 0,5 vaniljstång 2 dl mjölk Fyllning + Dekoration 5 dl grädde 150 g hallon 200 g marsipan Florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Vispa ägg och socker riktigt poröst. 3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. 4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. 5. Vänd över botten på ett nytt bakplåtspapper, ta av papperet som botten bakats på och låt svalna under handduk. 6. Vaniljkräm: Vispa ihop ägg, socker och maizena i en tjockbottnad kastrull. 7. Dela och skrapa ur kärnorna ur vaniljstången, lägg kärnor och stång i kastrullen och vispa i mjölken. Koka upp blandningen och låt sjuda ett par minuter. Låt svalna. 8. Dela botten längs långsidan i 3 längder a 10cm styck. (Se fler bilder längre ner) 9. Bred på vaniljkrämen på första botten, lägg en botten ovanpå. 10. Lägg ett litet lager grädde på nästa botten och bred ut hallonen och stryk sedan på ett lager grädde till. 11. Avsluta att lägga på den sista botten och stryk ett tunt lager grädde över hela tårtan. 12. Kavla marsipanen tunt och klä tårtan med marsipan och pudra över florsocker. Putsa till ändarna och skär skivor på cirka 3cm. TIPS: Vill du förenkla ännu mer så går det bra att använda köpt vaniljkräm och färdigkavlad marsipan. Den här rulltårtebotten är verkligen enkel att göra, och jag tycker den är godare än vanlig tårtbotten, och det tar väldigt mycket kortare tid än att göra en tårtbotten! Bakelserna blev supergoda med de färska hallonen! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Gillar du den här tårtan/bakelsen så skulle du även gilla Rulltårtetårtan! Receptet på den hittar du här: Rulltårtetårta