Små söta prinsessbakelser kan man ju inte motstå! De här är fyllda med hallon och vaniljkräm och passar perfekt till kalas! Jag blir alltid lite extra glad av portionsbakelser istället för en tårtbit som fallit ned så man blir ogift :) Jag gör dessa på rulltårtebotten som är enkelt att göra, men man kan stansa ut ur färdiga bottnar också om man vill ta en extra genväg. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Prinsessbakelser, 6 st 3 ägg 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 msk vatten + 0,5 dl strösocker till att strö på efter ugnen Fyllning och dekoration: Vaniljkräm, receptet om du vill göra själv hittar du här: Vaniljkräm 3 dl vispgrädde ca 1 dl hallonsylt 300-400 g marsipan i valfri färg Gör så här: 1. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Vispa ägg och socker poröst. 4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. 5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30×40 cm. Bred ut smeten jämnt och grädda i nedre delen av ugnen ca 5 minuter. 6. Strö strösocker över hela tårtbotten och vänd över på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet botten bakats på. 7. Låt svalna, stansa ut 12 rundlar med en rund form eller ett glas. 8. Lägg ett tunt lager hallonsylt, sen ett lager vaniljkräm mellan två bottnar. Täck med grädde och lägg extra grädde på toppen så att det blir en kupol. 9. Klä in med tunt kavlad marsipan och dekorera gärna med små rosor. Vill du göra en prinsesstårta istället så har jag recept på prinsesstårta original här: Prinsesstårta