Pata Choux2 dl vatten1 msk socker75g smör120g vetemjöl3 äggEn nypa salt. Blanda smör, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och sikta ner mjölet, ställ tillbaka på plattan och vispa med en ballongvisp som en tok tills degen är väldigt fast. Ställ åt sidan och låt svalna ett par minuter. Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. Ta en spritspåse med valfri tyll och spritsa ca 1-12 cm långa limpor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 grader i 20-22 minuter. Låt svalna på gallret. Rabarberkompott0,5 liter rabarber200g socker1 krm kardemummakärnorEv. lite maizena om för lös. Skala och hacka rabarbernai ca 1*1 cm tärningar, lägg i en kastrull, häll över socker och kardemumma. Låt koka upp och sjuda ca 2 minuter tills rabarbern är genomkokt men med en liten kärna kvar. Sila av rabarbern och reducera vätskan som är kvar till ca hälften. Häll över vätskan över kvarvarande rabarber, låt svalna. Dela en pata choux på mitten, spritsa grädde på botten och gör som en liten grop i mitten. Fyll gropen med rabarberkompott. Lägg topparna på ett bakplåtsapper och ringla lite mörk choklad över dem, låt stelna några minuter. Lägg på toppen och sikta lite florsocker på. Ät och njut!