Jag älskar allt med saffran! De här saffransbiskvierna är bara så himla goda, och perfekt om du ska bjuda på glutenfritt. Som små bakade praliner av kärlek! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Saffransbiskvier, 25 st 200 g mandelmassa 1 äggvita Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Riv mandelmassa och rör ihop med äggvitan till en jämn smet. 3. Spritsa rundlar lika stora som en gammal 5-krona 4-5 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Platta till toppen på varje så att de blir jämna. 4. Baka mitt i ugnen i 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten. Saffranssmörkräm: 0,5 g saffran 0,5 tsk vatten 150 g rumsvarmt smör 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker Topping och dekor: Ca 200 g valfri choklad, ljus eller mörk. Ev. lite vit choklad som dekoration Gör så här: 1. Blanda saffran och vatten i en bunke för att få ut färg och smak 2. Tillsätt smör, florsocker och vaniljsocker och vispa riktigt fluffigt. 2. Sprita eller bred på fyllningen på biskvibotten. Ställ i kylen eller frysen så att de stelnar ordentligt. 3. Smält chokladen, gärna i t.ex en kaffekopp så att det blir lite höjd att doppa i. 4. Stick en gaffel eller kniv i botten av biskvin och doppa i chokladen. Låt rinna av lite och ställ sedan på en bricka för att svalna. Här kan du se en film när jag gör biskvier: Vill du ha fler recept med saffran så hittar du massor av recept här: Baka med saffran