Här testade jag en lite mer lättäten variant av semla. Baguettesemla som man äter som en smörgås! Semmelbaguette går även utmärkt att göra semmelkorv av bröden. Jag slog in dem i lite papper så att de var ännu lättare att äta :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Semmelbaguette, 24 st. 5 dl mjölk 50 g röd jäst 1 dl strösocker 1 ägg 1 msk mortlad kardemumma 1 tsk salt 14 dl vetemjöl (840g) 200 g rumsvarmt smör + 1 ägg att pensla med Jag brukar räkna med cirka 200 g mandelmassa och 3 dl vispgrädde för 8 semlor. Gör så här: 1. Ljumma mjölken till ca 37 garder. 2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken. 3. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, salt, vetemjöl. Börja att arbeta ihop till en deg, och tillsätt det rumsvarma smöret i klickar och fortsätt arbeta degen i 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand tills degen lossnar från kanterna av bunken. 4. Låt degen jäsa 30 minuter under duk. 5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och dela i 2 delar. Dela varje del i 12 bitar, rulla till avlånga baguetter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler. 9. Skär ett snitt längs med bullen. 10. Mosa mandelmassan med lite ovispad grädde så att det blir så krämigt. 11. Fyll baguetterna med mandelmassa, spritsa lite grädde, och pudra med florsocker, sedan är det bara att njuta!! Vill du ha massor av fler tips på semlor så hittar du alla recept här: Semlor