Varför inte en semla till frukost! De här semmelsconesen är alldeles lagom söta och perfekt till frukost eller varför inte till ett lyxigt afternoon tea!Jag hade såklart i min rostade mandelmassa som du hittar receptet på här: Rostad mandelmassa Scones + Semla = Scomla :) För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Semmelscones, 10-12 stycken 4 dl vetemjöl 1 msk strösocker 1 tsk nymalen kardemumma 0,5 tsk salt 1 tsk bakpulver 75 g smör 1,5 dl mjölk Pensling: 2 msk mjölk Servering: 3 dl vispgrädde 200 g mandelmassa Florsocker Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda mjöl, socker, kardemumma, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. 3. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. 4. Kavla degen till cirka 2 cm tjocklek, stan sa ut rundlar med en utstickare eller ett litet glas. Cirka 5-6 cm i diameter. 5. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de fått fin färg. 6. Dela på sconesen, fyll med mandelmassa och grädde, pudra med florsocker. Sen är det bara att njuta! Vill du ha fler recept på semlor så hittar du massor av inspiration här: Semlor