Den här kakan har jag sett många gånger på sociala medier i olika former men aldrig kommit mig för att testa, men nu var det dags! Underbar snickerakaka som jag gjorde till rutor. För dig som gillar söta bakverk så är det här grejen! Jag såg i många recept att man använde olika flingor som cornflakes och rice krispies men jag gjorde mina med havregryn, då är det enkelt att även göra dem glutenfria! Jag använde ett slätt jordnötssmör, vill du ha mer att bita i kan du använda crunchy jordnötssmör. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Snickersrutor, 20 bitar 1 dl strösocker 2 dl ljus sirap 1 burk jordnötssmör (cirka 350 g) 10 dl havregryn 200 g mjölkchoklad + Lite jordnötter till dekoration Gör så här: 1. Klä en form på 20x20 cm med bakplåtspapper. 2. Blanda socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull och låt koka upp. 3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner havregrynen. 4. Fördela smeten jämnt i formen och ställ i kylen tills den är helt kall. 5. Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i microvågsugn, bred på över hela kakan och strö över grovhackade jordnötter. 6. Låt chokladen stelna och skär sedan upp i rutor. Älskar du också saker i rutor så har jag samlat massor av recept här: Baka i rutor