Idag bakades det en riktig klassiker! Drömtårta kanske har fått sitt namn bara för att den är så drömskt god? Denna är iaf precis hur god som helst, och jag festade till det med lite härliga bär! Rulltårta är verkligen så lätt och snabbt att göra, och det känns alltid lite festligt på något sätt. När jag var liten gjorde ofta mormor små bakelser av rulltårta och grädde :) MUMS! Ingredienser till en rulltårta: Rulltårta 3 ägg 1,5 dl socker 0,75 dl potatismjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver Smörkräm 100 g smör 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 1 st äggula Dekoration 2 dl grädde Färska bär efter tycke och smak Gör så här 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, sikta ner och vänd in blandningen i smeten. 4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. 5. Grädda mitt i ugnen i 4-5 minuter. 6. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna. 7. Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggulan. 8. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt tårtan ligga kallt en stund. Vispa grädden och lägg ovanpå tårtan, dekorera med färska bär.