Underbara små mazariner, eller minipajer kan man säkert också kalla dem. Ett roligt sätt att använda rabarber på som passar perfekt till fika! Jag bjöd på dessa på jobbet, de gick åt som smör i solsken! :) Rabarber är verkligen så gott! Medan jag bakade så gnagde jag lite på en rabarber samtidigt :) Så syrligt uppfriskande! Ingredienser till 20 mazariner Pajdeg 125 g smör 3,5 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 1 ägg + 1 ägg till pensling Fyllning 200 g rabarber 1 msk potatismjöl 2 msk socker Tosca 100 g smör 100 g hyvlad mandel 1 dl ljus sirap 2 msk vetemjöl 2 msk mjölk Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och mixa ihop till en deg. 2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut rundlar i samma storlek som formarna. Tryck ut dem i formarna och ställ dem i kylen en liten stund. 3. Skölj och hacka rabarbern. Blanda med potatismjöl och socker. 4. Blanda samman ingredienserna till toscasmeten i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. 5. Ta fram de degklädda formarna. Vispa upp ett ägg och pensla degen inuti formen, detta för att hålla degen från att bli blöt av rabarbern. 6. Fyll formarna med rabarbern, toppa med toscasemeten och baka i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter och toscan har fått en fin färg.