Vaniljhjärtan är inget jag brukar beställa när jag är på kondis, men jag tänkte att det borde gå att få dem lite mer smakrika. Idag testade jag att göra vaniljkräm med citron, samt tillsätta lite blåbärssylt. Jag är väl partisk, men de blev jäkligt goda! 12 stycken hjärtan: 200g rumsvarmt smör 0,75 dl socker 5dl vetemjöl 1 ägg Nyp ihop smör, socker och mjöl så att det börjar gå ihop sig, tillsätt ägget och blanda sabbt tillen fast deg. Plasta degen och låt vila i kylen en timme. Under tiden kokar du en halv sats av vaniljkrämen, tillsätt cest från en halv citron när du vispar äggulorna. Smält smör och pensla formarna med ett tunt lager smör, pudra lite vetemjöl i formen så att degen inte fastnar. Dela degen på två delar, kavla ut den ena delen tunt och klä formarna. Fördela vaniljkrämen i de 12 hjärtarna och ha på ca en tesked blåbärssylt. Kavla ut resten av degen och lägg som lock på hjärtana, tyck till kanterna så att det håller ihop. Baka i 225 grader 15-20 minuter, beroende på hur varm din ugn är. Pudra lite florsocker på precis innan servering.