Det här inlägget är i samarbete med AnkarsrumDet här är ett riktigt favoritrecept! 4 formfranskor på ett brödet som är gott precis som det är, men även underbart att rosta! Här nedan kan du se en video när jag bakar det här brödet. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika 4 formfranskor i långpanna1 liter mjölk100 g jäst100 g rumsvarmt smör2 msk strösocker1,5 msk salt24-25 dl vetemjöl special+ 2 msk smält smörPensling:1 äggFröer, jag använde svarta och vita sesamfrön, vallmofrön och chiafrönGör så här:1. Ljumma mjölken i en kastrull till 37 grader.2. Smula jästen i degbunken, rör ut med den ljumma mjölken. Montera degkniven och degkroken.3. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl. Arbeta degen i 10 minuter på låg hastighet. Täck bunken med jäslocket duk och låt jäsa 30 minuter.4. Ta upp degen på bakbordet och dela degen i 4 lika stora delar. Forma varje del till en formfranska och lägg i en smord långpanna. Pensla mellan bröden med smält smör så lossnar de lättare ifrån varandra efter bakning.5. Täck bröden med bakduk och låt jäsa 30 minuter.6. Sätt ugnen på 225 grader.7. Pensla med ägg och strö på valfria frön.8. Baka i nedre delen av ugnen i 25-35 minuter tills de fått en fin färg. Får de för mycket färg så kan du sätta en plåt ovanför bröden i ugnen. På det sättet så blir det fortfarande värme, men bröden bränns inte, plus att du slipper hålla på med aluminiumfolie.9. Låt bröden svalna på galler.Brödet går också bra att knåda för hand, det är bara mycket lättare med maskin :) Vill du ha fler goda bröd så hittar du alla mina recept här: Matbröd