Äppelfrallor är precis vad det låter som, frallor med äpple som ger brödet en riktigt fin smak och sötma! Bröden blir också extra saftiga. Det går bra att använda vilket äpple som helst i de här frallorna. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Äppelfrallor, 24 stycken 50 g jäst 2,5 dl vatten 2,5 dl mjölk 0,5 dl honung 2 dl rivet äpple 2 tsk salt 11 dl vetemjöl special 3 dl rågsikt 100 g rumsvarmt smör Gör så här: 1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vatten och mjölk till 37 grader, häll degvätskan över jästen och rör tills den lösts upp. 2. Tillsätt honung, rivet äpple, salt, vetemjöl, rågsikt och smör och arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller för hand tills du har en elastisk deg. Den ska vara lite klibbig, då får du saftigare frallor! 3. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. 4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i cirka 24 lika stora bitar. Rulla till runda bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och täck med bakduk, låt jäsa 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 225 grader. 6. Baka frallorna i 8-10 minuter tills de fått fin färg och känns lätta. 7. Låt svalna på galler. Vill du ha fler goda recept på bröd så hittar du massor av inspiration här: Matbröd