Jag känner mig lite extra lycklig när jag kan baka med färska blåbär, det är sommar, sol och bären smakar lite extra gott! Idag blev det bagels med blåbär, lyxig och gudomligt god frukostmacka! Bagels tar några extra minuter att göra, men det är klart värt det när man får den där sega härliga ytan, och ett riktigt gott bröd! Vill du testa ett recept utan blåbär så hittar du det här: Bagels Ingredienser till 10 Bagels med blåbär 25g jäst 4 dl vatten 1 msk strösocker 2 tsk salt 11 dl vetemjöl (660 g) 2 dl blåbär Pensling: 1 ägg Eventuellt vallmofrön, sesamfrön eller något annat gott! Gör så här: 1. Ljumma upp vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med vattnet 2. Tillsätt strösocker, salt, vetemjöl och blåbär och arbeta degen 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand. Täck bunken och låt degen jäsa 30-40 minuter. 3. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar och rulla till bollar. 4. Stick ner ett finger mitt i bollen och snurra runt degen kring fingret för att skapa hålet i mitten. 5. Lägg bröden på bakbordet och täck över med en bakduk och låt jäsa ytterligare 20 minuter. 6. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en stor kastrull eller stekpanna. Lägg i bröden försiktigt och sjud dem 1 minut på vaddera sida. Lägg på ett galler och låt dem droppa av ett par minuter. 7. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på eventuell topping. 8. Baka bröden mitt i ugnen 15-20 minuter tills de fått fin färg. Visst är det lite häftigt när degen är sådär härligt lila! Jag älskar att baka bagels, och de går utmärkt att frysa och ta fram och rosta när man vill ha något gott till frukost! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Nu när hösten står i farstun så blir jag otroligt sugen på att baka bröd! Så det lär bli många sådana recept nu närmast :) Vill du ha lite härliga recept redan nu så hittar du massor här: Fredriks bröd