Nybakade baguetter är då aldrig fel! Jag tycker att baguetter passar till de flesta tillfällen när man ska ha bröd. Supergott att fylla med någon god röra, eller bara med lite smör och ost. Baguetter är också ett bra brytbröd till middagen! Har du inte bakat med vetemjöl special tidigre så tycker jag verkligen att du ska testa det. Det blir en helt annan konsistens på brödet och när du arbetar den länge så får du sådär härligt sega baguetter som man bara inte kan motstå! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Baguetter, 4 bröd 50 g jäst 5 dl ljummet vatten (37 grader) 2 msk olivolja 2 tsk salt 12-13 dl vetemjöl special (720-780 g) Gör så här: 1. Smula ner jästen i bunken och rör ut med det ljumma vattnet. 2. Tillsätt olivolja. salt och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen. 3. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin och nästan dubbelt så lång tid för hand. Degen ska bli riktigt elastisk och smidig. 4. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda ihop och dela i fyra lika stora delar. Tvinna varje del samtidigt som du drar litet lätt åt sidorna så att du får en avlång form, använd mjöl och degen är lite klibbig, det blir bara snyggt! 6. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter. 7. Värm ugnen till 250 grader. 8. Ställ in plåten och sänk värmen till 225 och baka i cirka 20 minuter tills de fått fin färg. Jag vill gärna ha rätt ordentligt med färg och skorpa på baguetterna. 9. Låt svalna på galler. När man tvinnar baguetterna så får man en härligt rustik känsla! Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Min favoritröra att ha i baguetterna är tonfiskröra, receptet på den hittar du här: Tonfiskröra