Underbara baguetter på fördeg! På det här sättet får du baguetter som verkligen smakar mycket och blir mer åt surdegskaraktär än när man snabbakar. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Baguetter med fördeg, 3 st. Dag 1 (Poolish/fördeg) 1 g jäst 250 g vatten 250 g vetemjöl special Dag 2 5 g jäst 250 g fingervarmt vatten 525 g vetemjöl special 2 tsk salt Gör så här: 1. Blanda ut jästen med vattnet, vispa ner vetemjölet och vispa till en slät smet. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur i 12 timmar eller över natten. 2. Blanda poolish med jäst, vatten och mjöl och knåda i maskin på låg hastighet i 10 minuter. Tillsätt saltet och arbeta ytterligare 2 minuter. 3. Tippa upp degen på mjölat bakord. Täck med en duk och låt degen vila 20 minuter. 4. Dela degen i 4 lika stora delar. Forma till baguetter. Jag tvinnar dem för att få lite rustik känsla på dem. Lägg på mjölad handduk med lite mellanrum, gör de lika långa som din plåt är längs långsidan. Täck med plastfilm och låt jäsa till dubbel storlek. 3-4 timmar. 5. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper, baka mitt i ugnen i 15-20 minuter. 7. Vill du ha en riktigt krispig yta kan du slänga in 1 dl vatten i botten på ugnen så att du får lite ånga precis i början av baktiden. 8. Låt baguetterna svalna på galler. Vill du ha fler recept på goda matbröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks matbröd