Jag har fått flera frågor hur man bakar med torrjäst och att flera har haft problem med det. Så här nedan hittar du mitt recept på ljusa fluffiga frallor med torrjäst. De går såklart lika bra att baka med färsk jäst, men sänk temperaturen på degvätskan till 37 grader då bara. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika Baka med torrjäst, 24 st frallor 2,5 dl mjölk 2,5 dl vatten 1 påse torrjäst, 14 g (Eller 50 g färsk, och då högst 37 grader degvätska) 2 msk rapsolja 1 tsk salt 1 msk honung eller ljus sirap 13 dl vetemjöl special Gör så här: 1. Blanda vatten och mjölk i en kastrull och ljumma till ca 40 grader. Det går bra att ha varmare degvätska när det är torrjäst. 2. Häll ut torrjästen i degbunken och häll på degvätskan. Rör tills jästen löst upp sig. 3. Tillsätt rapsolja, salt, honung och vetemjölet och arbeta degen cirka 10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand. 4. Täck bunken och låt jäsa 40 minuter. 5. Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda ihop och dela i 24 lika stora delar. 6. Rulla till runda frallor, för att forma som jag gjort så håll händer som två karatehugg på båda sidorna av frallan och kör fram och tillbaka för att få till ändarna. Oj vilken beskrivning, men det var det bästa jag kom på haha. 7. Jäs under bakduk cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 8. Strö över lite vetemjöl och snitta varje fralla. Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. TIPS: På exakt samma sätt kan du baka alla bröd på torrjäst, det går även lika bra med kall degvätska, det ända är att lägga på tiden för jäsningen då. En tumregel är att första jäsningen ska degen nästan dubblas i storlek. Vill du ha fler goda recept på bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd