Att göra sitt eget bake off-bröd är verkligen plättlätt, och så gott när man vill ha lite nybakat bröd till helgens frukost! Jag gjorde tre varianter av samma bröd och de gick åt som smör i solsken nu när vi har besök av familjen Sandelin! Det enda du behöver är lite plats i frysen för att frysa in bröden, sedan är det bara att paketera dem i påsar och ha när du blir sugen på nybakat bröd! Ingredienser till 16 Bake off-bröd 50 g jäst 4 dl ljummet vatten 0,5 dl raps eller olivolja 1msk honung 2 tsk salt 10 dl vetemjöl Pensling: 1 ägg Vallmofrön Solrosfrön Riven ost Gör så här: 1. Lös jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och det mesta av vetemjölet. 2. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter. 3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela brödet i 16 lika stora delar. 4. Rulla degen till släta bullar och lägg på en bricka som passar i frysen. 5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur i 30 minuter under bakduk. 6. Ställ bullarna i frysen direkt efter jäsningen med bakduken över. De frysta bullarna kan du sedan packa i fryspåsar. 7. När det är dags att baka: Sätt ugnen på 225 grader. 8. Lägg bullarna direkt från frysen på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö på valfri topping. 9. Baka mitt i ugnen 12-14 minuter. Testa att brickan du lägger bröden på passar i frysen. Jag har en ganska liten frys, så jag fick göra två brickor :) Det är bara att ha på precis det du gillar på dina frukostbröd, och man behöver ju inte ha på någonting om man vill! Just dessa bake off-bröd bjöd jag min gudson med familj på. De är här i helgen och det är så mysigt! Massor av frukost och massor av folk, det gillar jag! Vill du testa fler av mina bröd så hittar du dem här: Fredriks Bröd