Bland det bästa jag vet är när vi får några bananer som börjar bli lite tråkigt bruna, då bakas det bananbröd! Oftast gör jag mitt enkla bananbröd, men idag hottade jag upp receptet med lite pecannötter som jag hade hemma. Det går utmärkt att byta ut nötterna mot andra nötter om man vill, eller skippa helt. Receptet fungerar lika bra ändå. Jag får ofta frågan om det är en kaka eller bröd, och jag kallar det här bröd eftersom det inte är något socker i, men det blir lite sött av bananerna. Perfekt bröd till mellanmål! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Bananbröd, recept till ett bröd 3 mogna bananer 2 dl filmjölk 2 dl havregryn 4 dl vetemjöl 1,5 dl pecannötter (80 g) 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader, smörj formen med smör. 2. Mosa två av bananerna. Grovhacka pecannötterna, spar några till dekoration. 3. Blanda mjöl, pecannötter, havregryn, bikarbonat och salt i en bunke. 4. Blanda ner de mosade bananerna, och filen och rör ihop till en smet. 5. Fördela smeten i formen. Dela den tredje bananen längs med, enklast tycker jag att göra det när skalet är på så får man ut två fina hela halvor. Tryck nerhalvorna i smeten och dekorera med nötter. 6.Baka i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. 7. Låt svalna helt innan du skär upp det. Här kan du se en video när jag bakar det här brödet fast utan pecannötter: [embed]https://youtu.be/HrodvA6uCxw[/embed]