Jag har testat, smakat och testat igen, men denna gången så blev jag 100% nöjd! Det är precis såhär jag vill ha mitt hamburgerbröd, mer som ett brioche-hamburgerbröd, smakrikt, luftigt och saftigt. Jag tycker vi ska lägga ner lite mer kärlek på hamburgerbrödet. Gör man en riktigt god hamburgare och serverar med ett tråkigt bröd så smakar det ju inget, med det här hamburgerbrödet så får man verkligen ett gott och smakrikt bröd. Vill du testa fler av mina bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd Hamburgerbröd, 12 st 25 g jäst 1 dl vatten 1,5 dl mjölk 1 msk honung 1 ägg 7,5 dl vetemjöl special 2 tsk salt 100 g rumsvarmt smör Pensling: 1 ägg Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke, blanda ner vatten och mjölk och rör tills jästen löst upp sig. 2. Tillsätt honung, ägg, vetemjölet, salt och smör och arbeta degen i maskin i 10 minuter. Degen ska vara rätt så lös, man ska kunna ta på den utan att den klibbar på fingrarna. 3. Täck bunken och låt degen jäsa i 60 minuter. 4. Tippa upp degen på bakbordet och dela i 12 lika stora delar. 5. Forma hamburgerbröden genom att dra degen med fingertopparna in mot mitten runtom hela degbiten. Fortsätt göra så tills brödet är slätt på botten. Vänd sedan på brödet och lägg skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. (Se bild nedan) 6. Täck plåten med duk och låt jäsa ytterligare en timme. Sätt ugnen på 225 grader. 7. Pensla hamburgerbröden med uppvispat ägg och baka mitt i ugnen i 8-10 minuter tills de har fått fin färg. 8. Låt bröden svalna helt innan du delar på dem. Såhär formar jag bröden. På det sättet så får man lite spänst i bullen och bröden blir inte lika runda som om man bara rullar dem. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika